Saturday, December 23, 2006

Grönkålssallad.

Grönkålssallad

  • ½ dl russin
  • 1 apelsin1
  • rött äpple
  • ½ dl valnötter
  • ca 250 gr grönkål
  • Dressing:
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk pressad apelsinsaft
  • salt & peppar
  • Lägg russinen i ett glas vatten så att de mjuknar. Använd de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten 1 min och kyl dem sedan snabbt i iskallt vatten och låt dem rinna av.
  • Skala och filea apelsinen och skär den i tärningar, tärna äpplet och grovhacka valnötterna. Häll av vattnet från russinen.
  • Rör samman dressingen och smaka av. Blanda salladen och häll dressingen över. Pressa ner salladen med en assiett och låt den stå kallt ett par timmar.Lyft salladen med en gaffel före serveringen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Sök privatpersoner
Namn/Telefonnr/Mobil

Gatuadress/Postort

eniro.se
BlogRankers.com